Skip to content

Betonvloer isoleren

Betonvloer isoleren met isolatiebeton

Betonvloer isoleren

Wil je graag een betonvloer storten, en tegelijk ook je vloer isoleren? Dan is Concrete-EPS de beste keuze voor jou. Deze mortel bestaat uit EPS-bolletjes, cement en additieven. De mortel is zeer licht van gewicht, de bestanddelen zijn milieuvriendelijk recyclebaar maar ook vooral duurzaam. Wanneer je deze mortel laat storten in je woning heb je geen last meer van koude voeten. Van Berlo Concrete-EPS kan dienstdoen voor zowel thermische als akoestische isolatie en als vervanger van de traditionele in het werk gestorte betonvloer. Naast het isolerend effect van het beton heeft de mortel nog een aantal andere voordelen. Een niet onbelangrijk punt is dat deze mortel ook als brandwerend materiaal kan worden beschouwd. Laat daarom je betonvloer isoleren door Van Berlo Concrete-EPS!

EPS schuimbetonvloer detailfoto van concrete eps isolatiebeton
Houten vloer vervangen door isolatiebeton
Concrete-Eps aanbrengen is vakwerk

Vloer renoveren of storten?

De Concrete-EPS mortel kan worden aangebracht op iedere ondergrond. Wil je de betonvloer in je woning vervangen? Dan kun je de vloer vervangen voor deze mortel, waardoor je vloer ook direct geïsoleerd wordt! Hiervoor dienen enkel de dragende wanden op een fundering te staan. Heb je nog helemaal geen betonvloer? Dan kun je met de Van Berlo Concrete-EPS een isolerende betonvloer storten. Je hoeft dan eerst de isolatie te leggen om er vervolgens beton overheen te storten. Met dit systeem vang je 2 vliegen in 1 klap. En heb je geen koudebruggen doordat de vloer in 1 plaat wordt gestort. 

Vraag je jezelf af of Concrete-EPS beton geschikt is voor jouw situatie, of heb je nog andere vragen? Neem dan snel contact op!

Play Video

Concrete-Eps als isolerende betonvloer

Met concrete-EPS draaien we de manier van bouwen om. (Fundering voor de dragende wanden, zandbed, gewapend beton en dan de isolatie mortel) creëer je een ondergrond van isolatie waarin geen koudebruggen meer kunnen ontstaan. De isolatiemortel wordt naadloos aangebracht. Ook is het grote voordeel van dit systeem dat er arbeidskracht én tijd wordt bespaard. 

Geen sjouwwerk met isolatie platen. Uitsnijden van leidingwerk behoort tot de verleden tijd. Er hoeft niets op maat gesneden te worden. Ook hoeven er geen naden meer te worden af gepurd. En gedurende de bouwperiode tot aan het storten van de isolatiemortel doet de betonvloer dienst als werkvloer. Na een uithardingstijd van 2 dagen kan de bindwapening met vloerverwarming op de isolerende ondergrond worden gelegd. Vervolgens zal een cementdekvloer de leidingen af dekken om weer verder te kunnen met de rest van het bouwproces. Kortom, het storten van een isolerende betonvloer was nog nooit zo makkelijk!  

Schuimbetonvloer
vloer voor toepassing van isolerend beton

Kruipruimte onder betonvloer isoleren

Het isolerende beton is niet alleen een uitkomst bij het storten van een betonvloer. Ook bij het aanvullen van kruipruimtes onder je betonvloer is deze isolatiemortel een ideale uitkomst. De oude balklaag kan worden verwijderd en hierna kan de kruipruimte al worden opgevuld. Het zandbed hoeft niet te worden opgehoogd. Dus geen zwaar werk meer met het vol kruien van zand. Door de kruipruimte onder je betonvloer te isoleren voelt je betonvloer minder koud aan en wordt het minder vochtig onder de vloer. Dus wanneer je de kruipruimte onder de betonvloer isoleert zorg je voor een fijner woonklimaat in huis! 

Waarom je betonvloer laten isoleren door ons?

Van Berlo Concrete-EPS heeft een team vakmannen die stuk voor stuk respectvol en sociaal zijn. Zij begrijpen het vak als geen ander en leveren de kwaliteit en service die je mag verwachten. Met onze eigen Van Berlo Concrete-EPS mortel onderscheiden we ons van andere bedrijven. We hebben een eigen, sterke methode waarmee we je betonvloer voorzien van de beste isolatie. 

Vrachtwagen Van berlo

Specificaties van Concrete-Eps

Isolatiewaarde berekenen

Ons product is uitvoerig getest.  En heeft een gegarandeerde lambda  waarde van 0,037  En weegt ca. 100kg /m3 mortel. Al de benodigde grondstoffen worden door onze  mortelmachine computer gestuurd afgewogen en zorgvuldig gemixt. Daardoor heeft ons product een hoge kwaliteit en consistentie. Berekend hier jou gegarandeerde RD – isolatiewaarde en het gewicht van ons product /m2.