Skip to content

Bestaande vloer isoleren

Bestaande vloer isoleren met Van Berlo Concrete-EPS

Bestaande vloer isoleren

Heb je een vloer die koud aanvoelt en die tocht? Laat dan je bestaande vloer isoleren. Met Van Berlo Isolatiebeton kun je een betonvloer storten die direct geïsoleerd is. Deze vloer wordt gestort met speciaal isolatiebeton. Dit materiaal is ten opzichte van beton licht van gewicht en milieuvriendelijk omdat het recyclebaar is. Deze mortel kan als isolatie dienen met verschillende doeleinden. Onder andere als akoestische isolatie en als opvulling voor bijvoorbeeld de kruipruimte.  Laat daarom je bestaande vloer isoleren door Van Berlo Concrete EPS!

EPS schuimbetonvloer detailfoto van concrete eps isolatiebeton
Houten vloer vervangen door isolatiebeton
Isolatiebeton storten is vakwerk

Voordelen van een bestaande vloer isoleren met isolatiebeton

Je bestaande vloer isoleren door Van Berlo Concrete EPS is een uitstekende investering. Met een vloer van isolatiebeton zorg je ervoor dat de kou niet door de vloer de woning in kan trekken. Echter is dit niet het enige voordeel van een vloer met isolatiebeton. Zo kun je met een geïsoleerde betonvloer ook genieten van de volgende voordelen:

  •  Lagere energierekening: door je vloer te laten isoleren is er minder warmteverlies. Je energierekening kan dan met maar liefst 15-20% dalen.
  • Hoger woon- en warmtecomfort: met een goede vloerisolatie voelt je vloer altijd lekker warm aan. Zo geniet je het hele jaar door van een optimaal wooncomfort.
  • Geen tocht- en vochtproblemen: door je bestaande vloer te isoleren neem je afscheid van die koude tocht die over je vloer trekt. Ook vochtproblemen door opstijgend vocht of condensatievocht tegen de onderkant van je vloer zijn verleden tijd.
  •  Een vloer van schuimbeton is brandwerend: De combinatie van de EPS-concrete mortel zorgt voor brandklasse B.
Play Video

Bestaande vloer isoleren met vloerverwarming

Wil je een bestaande vloer laten isoleren door ons? Je kunt ervoor kiezen om isolatiebeton te combineren met vloerverwarming. De isolatiebeton onder de vloerverwarming zorgt ervoor dat de warmte niet via de grond kan ontsnappen. De vloerverwarming wordt in de cementdekvloer verwerkt, die bovenop de isolatiebeton komt. 

Met een vloerverwarming wordt de warmte in de vloer gepompt door middel van leidingen. Deze leidingen zijn verdeeld over de gehele vloer, zo wordt de complete ruimte verwarmd via de vloer. De stralingswarmte die de vloerverwarming afgeeft voelt als aan als een natuurlijke warmte. Wil je een bestaande vloer isoleren met vloerverwarming? Vraag dan een offerte aan en we kijken naar alle mogelijkheden. 

Wat kost isolatiebeton
isolatiebeton in nieuwbouwwoning

Onze werkwijze

Heb je de keuze gemaakt om je bestaande vloer te laten isoleren bij Van Berlo Concrete EPS? De eerste stap naar het realiseren van een EPS-concrete vloer is het aanvragen van een offerte. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en wat we voor jou kunnen doen. Planning is tijdens het (ver)bouwen essentieel, voor jou en voor ons. Hier is onze werkwijze helemaal op ingericht. Onze eigen wagens en vakmannen maken dit mogelijk. Maar ook de prijs is van belang. Je wilt een goed geïsoleerde vloer, maar ook een goede prijs. We geven je die, vraag je offerte aan en we reageren binnen één werkdag!

Concrete-EPS als isolerende vloer

Door isolatiebeton toe te passen, draaien we de traditionele manier van bouwen om. Met de vloer wordt er een ondergrond van isolatie gecreëerd waarin geen koudebruggen meer kunnen ontstaan. Er wordt dan een fundering voor de dragende wanden geplaatst, een zandbed, gewapend beton en dan de isolatiemortel. De isolatiemortel kan dan naadloos worden aangebracht. Hiermee bespaar je tijd en arbeidskracht. 

Het gebruik van Concrete-EPS scheelt een hoop van sjouwwerk met isolatieplaten en het uitsnijden van leidingwerk. Maatwerk is niet meer nodig en er hoeven geen naden meer af worden gepurd. Tijdens de bouwperiode, tot aan het storten van de isolatiemortel, dient de betonnen vloer als werkvloer. Na een uithardingstijd van 2 dagen wordt de bindwapening met vloerverwarming op de isolerende ondergrond geplaatst. Daarna wordt een cementdekvloer aangebracht om de leidingen te bedekken, waardoor het mogelijk wordt om verder te gaan met de rest van het bouwproces.

isolerend beton eps storten in kruipruimte
vloer voor toepassing van isolerend beton

Kruipruimte onder bestaande vloer isoleren

Bij het aanvullen van kruipruimtes onder je bestaande vloer is deze isolatiemortel ook een ideale uitkomst. De oude balklaag van de vloer kan worden verwijderd en hierna kan de kruipruimte al worden opgevuld met onze Concrete-EPS. Het zandbed hoeft niet te worden opgehoogd. Dus geen zwaar werk meer met het vol kruien van zand. Door de kruipruimte onder je bestaande vloer te isoleren voelt je vloer minder koud aan en wordt het minder vochtig onder de vloer. Dus door je kruipruimte onder je bestaande vloer te isoleren creëer je een fijner woonklimaat in huis! 

Wat wij voor jou kunnen betekenen?

Van Berlo Concrete-EPS staat bekend om zijn strakke vakmanschap.  Met een team van gespecialiseerde vakmannen voorzien we jou van de beste kwaliteit isolatiebeton. Verder bieden we de volgende voordelen:

Dus wil je een bestaande vloer isoleren? Vraag dan bij Van Berlo Isolatiebeton een offerte aan en wie weet heb je binnenkort een geïsoleerde vloer van ons.

Vrachtwagen Van berlo

Specificaties van Concrete-Eps

Isolatiewaarde berekenen

Ons product is uitvoerig getest.  En heeft een gegarandeerde lambda  waarde van 0,037  En weegt ca. 100kg /m3 mortel. Al de benodigde grondstoffen worden door onze  mortelmachine computer gestuurd afgewogen en zorgvuldig gemixt. Daardoor heeft ons product een hoge kwaliteit en consistentie. Berekend hier jou gegarandeerde RD – isolatiewaarde en het gewicht van ons product /m2.